Altur - De BESTE chemie voor uw auto

ITALIAANSE STIJL EN TOUCH

Schoonheid herkennen en appreciëren en zich engageren om ze op de best mogelijke manier te bewaren, wat vaak ook de meest vernieuwende is... zorg voor het geheel en de details, voor elegante en onberispelijke resultaten.

 

DE FAMILIE EN DE TRADITIE

Sinds 1975, meer dan 40 jaar geleden, hebben drie generaties van dezelfde familie de passie voor auto's en racen van oprichter Aldo Turcatel gevolgd.

Een passie die is uitgegroeid tot een onderneming in de sector van reiniging, verzorging en onderhoud van auto's en die zich heeft uitgebreid van motoren tot complete auto's, van grote transport- en industriële voertuigen tot motorfietsen, boten, inclusief autowasstraten, werkplaatsen en industriële installaties.

 

SCHOONHEID, ONDERHOUD EN SERVICE

Een assortiment kwaliteitsproducten voor uw carwash, uw bedrijf of gewoon voor uw auto. Zoals een professioneel team zou doen, verzorgen de producten van Altur elk onderdeel van uw auto en uitrusting op de best mogelijke manier, zonder uitzondering.

 

DE BESTE OPLOSSINGEN VOOR UW MACHINE

Productie en verkoop van een breed en compleet assortiment professionele producten voor het reinigen en onderhouden van voertuigen: van de motor tot het dashboard, van de carrosserie tot de wielen. Altur-producten hebben een breed toepassingsgebied, van auto's, vrachtwagens, motoren, boten, industriële voertuigen en machines tot autowasstraten, werkplaatsen en industriële installaties.

Altur - keurmerk

ONDERZOEK EN ONTWIKKELING

De hoge kwaliteitsnormen van onze producten zijn het gevolg van:

 • Het engagement om te blijven zoeken naar innovatieve oplossingen
 • Onderzoek en ontwikkeling in ons eigen laboratorium
 • De naleving van de meest recente en geavanceerde Europese regelgeving

 

De producten worden tijdens de hele productiecyclus gecontroleerd en getest, van de formulering en de gebruikte grondstoffen tot de kwaliteit van de eindproducten en de aanvullende diensten, om kwaliteitsnormen te garanderen die aan uw verwachtingen voldoen.

 

ONOVERTROFFEN POLIJST- EN BESCHERMINGSEFFECTEN

ALTUR onderscheidt zich op de overvolle markt door de ontwikkeling van speciale producten die een onovertroffen glans en bescherming geven aan alle voertuigen. Deze producten zijn gebaseerd op de exclusieve nano-molecule Luxan-Z, met amino-functionele eigenschappen.


Het voertuig waarop deze nanotechnologie is toegepast, kan profiteren van de volgende voordelen:

 • Hoge graad van bescherming tegen UV-stralen
 • Langdurige polijstende werking en spiegelglans
 • De oppervlakken voelen aan als fluweel
   

RESPECT VOOR GEBRUIKER EN MILIEU

 

Bij ALTUR zetten wij ons in voor de bescherming van de volksgezondheid en het milieu.
Alle ALTUR producten voldoen aan de nationale en Europese regelgeving. Onder de belangrijkste:

 • De Reg. CE 648/04 van de totale biologische afbreekbaarheid van de oppervlakte-actieve stoffen
 • De Reg. CE 1907/06 REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie van Chemische stoffen)
 • De Richtlijn CE 2/09 van de beperking van het gebruik van gevaarlijke grondstoffen
 • Laatste normen over cosmetica

 

ALTUR gebruikt alleen veilige grondstoffen met een lage milieu-impact. In ons laboratorium gebruiken we natuurlijke en plantaardige oppervlakte-actieve stoffen en we onderzoeken voortdurend nieuwe, innovatieve grondstoffen, bij voorkeur met een ECO-LABEL (een vrijwillig etiketteringssysteem voor consumentenproducten dat garandeert dat een product is ontworpen om de milieu-impact tot een minimum te beperken gedurende zijn hele levenscyclus: van productie tot duurzaam afvalbeheer).
 

FOSFAAT- EN NTA-VRIJ

Dit keurmerk vertegenwoordigt onze toewijding aan het respecteren van de Europese normen, de ontwikkeling van formules met respect voor het milieu en de gebruiker. Het hoge niveau van onderzoek bracht ons tot het optimaliseren van detergenten zonder het gebruik van fosfaten en NTA, die zelfs beter presteren dan de vorige oudere oplossingen die genoemde componenten bevatten. Het teveel aan fosfaten in het afvalwater veroorzaakt een abnormale groei van de waterflora, waarvan de afbraak een enorme hoeveelheid zuurstof vergt, die vervolgens aan de aanwezige dierlijke organismen wordt onttrokken, waardoor zij stikken. NTA heeft een eerder indirect toxisch effect, omdat het zich bindt aan zware metalen waardoor deze oplosbaar worden in water, zodat de afbraakproducten ervan zeer kankerverwekkend zijn en het grondwater en het mariene milieu kunnen verontreinigen.

NATUURLIJKE KLEUREN

ALTUR kiest voor kleurstoffen van natuurlijke oorsprong voor de productie van chemicaliën, vanwege de zorgvuldige aandacht voor het milieu en de veiligheid van de gebruiker. Deze keuze is om een altijd betere biologische afbreekbaarheid van het product te garanderen, zelfs in de kleine details van zijn engineering.
 

Blijf op de hoogte van alle acties en nieuwigheden en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

V&V Groep logo
Adres

Brabantstraat 12 - Industriezone 404
2870 Puurs-Sint-Amands-België

+32 (0) 470 57 76 93