Een revolutie in het reinigen van transportbanden bij de productie van levensmiddelen: onze Duitse collega BEAM GmbH uit Altenstadt heeft het eerste mobiele bandenreinigingssysteem ter wereld met geïntegreerde voorreinigingseenheid ontwikkeld.

De zogenaamde BEbelt is een uitbreiding op de HACCP-gecertificeerde BlueEvolution XL+ stoomstofzuiger en werkt absoluut vrij van chemicaliën.
De 40 cm brede stoom- en afzuigeenheid kan individueel in het roestvrijstalen frame worden aangepast en verplaatst, zodat zelfs transportbanden met een breedte tot 120 cm gemakkelijk kunnen worden gereinigd.

In samenwerking met partners uit de voedingsmiddelenindustrie heeft BEAM de BEbelt zodanig ontworpen dat deze zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de transportbanden kan worden geïnstalleerd. 
Net als de Blue Evolution XL+ is de BEbelt volledig mobiel, zodat het binnen een paar minuten in de productieomgeving kan worden gebruikt om compleet verschillende transportbanden te reinigen.

De nieuwe BEbelt is speciaal ontwikkeld voor de eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook binnen andere sectoren kan de BEbelt worden ingezet. 
Niet alleen pure procesoptimalisatie, maar ook een hele nieuwe vorm van hygiëne. Want na verwerking met de BEbelt zijn de banden schoon en vrij van resten en vet, hierdoor bespaart u veel tijd en geld.

De HACCP-gecertificeerde BlueEvolution XL+ stoomstofzuiger is al in de voedingsmiddelenindustrie opgenomen en heeft een nieuwe standaard gezet voor effectieve en hygiënische reiniging. 
Het afzuiggedrag wordt geoptimaliseerd met behulp van het bandreinigingssysteem. Vooral met deegachtige resten kan de BEbelt u veel tijd en geld besparen.
De geïntegreerde voorreinigingseenheid lost ruwe resten op, zodat de afwerking met stomen en afzuigen nog beter werkt.
De voorreinigingseenheid past zich aan op oneffen oppervlakken en werkt daarom heel voorzichtig op de banden. 

Met de BEbelt kan het schoonmaakpersoneel veel tijd besparen. Tot nu toe zijn er meerdere handelingen nodig voor het reinigen van banden.
Met een BEbelt kan in één bewerking, en hygiënischer dan ooit tevoren, worden gereinigd. 

De voorzuiveringseenheid; een spatel en een reinigingsborstel lossen het grove vuil op de lopende band.
Daarna lost de stoom de resterende productresten op, die uiteindelijk worden geabsorbeerd door het krachtige afzuigsysteem en gebonden in het vuile waterfilter.
Groot voordeel in de praktijk: de BlueEvolution XL + stoomstofzuiger werkt met een vermogen van 7.200 watt en een stoomdruk van 10 bar, dwz droge stoom met minimaal waterverbruik.

Dit garandeert dat de transportbanden direct na het aanzuigproces weer helemaal droog zijn en dat machineonderdelen beschermd zijn tegen vocht.
Voor bijzonder ruwe oppervlakken of bijzonder hardnekkige vervuiling kan de gebruiker indien nodig de geïntegreerde warmwatermodule inschakelen. 

De BEbelt kan optimaal worden afgestemd op de betreffende transportband, de stabiele constructie kan in hoogte worden versteld.
De 40 cm brede oppervlaktereiniger kan aan beide zijden worden versteld. Het maakt dus niet uit of de transportbanden echt 100% horizontaal zijn of niet.

 

 

 

Blijf op de hoogte van alle acties en nieuwigheden en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

V&V Groep logo
Adres

Brabantstraat 12 - Industriezone 404
2870 Puurs-Sint-Amands-België

+32 (0) 470 57 76 93